14:00

SK Sifhälla

Referat: Västanviks AIF - SK Sifhälla

Seriefinal mot Sifhälla och en förväntad tuff match vilket också var fallet...till en början.
Även om vi fick en drömstart med 1-0 redan efter 3min så var det Sifhälla som var det lite bättre laget första 20minuterna.
Om vi går tillbaka till målet så var det Djuka som tog ett snabbt inkast som Micke snyggt bröstade ner till Igor. Han tog med sig bollen i sidled och drog en back innan han säkert satte bollen i ena gaveln.
Efter detta var det som sagt Sifhälla som var lite spelförande men vi kunde ha utökat ledningen efter 10min när Micke fick ett jätteläge men skottet gick utanför. Sifhälla skapade också några lägen som kunde gett utdelning ofta med
N Svärd som regissör.

Efter halva halvleken började vi tugga in oss i matchen ordentligt och tog över spelet främst genom att vi började få bollar på Vita i fart på mitten.
Detta kändes skönt då de nu mest fick slå ifrån sig men de var inte helt ofarliga och det var naturligtvis nämnde Svärd som var orosmolnet när han fick bollen på offensiv planhalva.
Det var dock vi som kunde sätta nästa boll när Tobbe hittar fram i djupled med en fin boll till Micke. Han tar fart med bollen längs vänsterkanten o rundar backen innan han sätter bollen i bortre gaveln.
Detta kändes naturligtvis skönt och i sista minuten var vi redo att plita ner 3-0 när Vito snyggt lobbar från 20meter men bollen räddas på mållinjen.... eller inte av en försvarare men 2-0 får räcka i paus.
2-0 i ryggen i paus kändes skönt men inte på långa vägar säkert så det intudades koncentration i spelarna i paus.

Andra halvleks inledning är inte lätt att referera för frågan är om det någonsin varit märkligare 15min än det var i denna match.
Det började med att Sifhälla satte fart och tog tag i taktpinnen igen innan vi efter sex min kunde sätta trean. Detta genom Igor efter att Frykedal kastat ett snabbt inkast till Djuka som tar sig runt sin back på kortlinjen innan han slår in bollen framför mål där Igor elegant styr in bollen via stolpen.
Nu var cirkusen igång och fyran kom minuten senare efter ytterligre ett snabbt inkast denna gång från Djuka som friställer Micke och han drar en försvarare innan han tunnlar målisen.

Glädjen över detta mål varade i ca 50sekunder då vi låter N Svärd lugnt ta sig fram o lobbskjuta in reduceringen.
Detta var riktigt onödigt o slarvigt men revanchen kom direkt när vi minuten senare kunde sätta femman.
Frykedal slår en fin långboll som Micke suger ner o skaffar sig bra skottläge som utnyttjas till fullo.
Nu kunde vi andas ut igen men det blev kortvarigt då sifhälla direkt på avspark tog sig fram på vänsterkanten o rullar upp ett passivit försvar vilket ger öppet mål 1met från mållinjen. Bakläxa.

Crazykvarten var inte slut med det för tre minuter senare kommer vårt sjätte mål och som det kändes den slutgiltiga spiken i kisatan. Detta efter ett fantastiskt anfall där bollen gick på ett tillslag mellan en massa spelare kryddat med en överhoppad boll innan Dusan hittar Djuka som sätter bollen i nät. Snyggare mål spelmässigt är svårt att göra,
Tre minuter senare kommer sjuan när Dusan o Djuka leker sig genom deras försvar innan Djuka än en gång kan smaälla in bollen.
Nu blir det faktiskt lugnt på målfronten i 10minuter innan Igor avslutar målfesten denna gång genom sitt 8-2mål.
Detta efter lite tråckel som till slut friställer Igor och då brukar det bli mål vilket även blev resultatet nu.

Oj oj vilken match. mellan minut 51 och 54 kom fem mål o sen kom det ytterligare två inom ett par minuter ????.

Matchfakta: 8-2 (2-0)

1-0 3min Igor (Micke) Säkert avslut efter fin nedbröstning av Micke
2-0 34min Micke (Tobbe) Micke bryter sig loss starkt efter fin boll från Tobbe
-------------------------------------------------------------------------------------------
3-0 51min Igor (Djuka) Efter snabbt inkast kommer djuka runt o slår in bollen till Igor som enkelt styr in den.
4-0 52min Micke (Djuka) snabbt inkast som Micke utnyttjar till fullo o skapar sig friläge som utnyttjas till fullo.
4-1 53min skottlobb efter avvaktande försvarsjobb rån oss
5-1 54min Micke (Frykedal) Fin långboll från frykedal som Micke starkt tar med sig o avslutar perfekt.
5-2 55min Upprullning på vår högerkant som till slut ger öppet mål
6-2 57min Djuka (Dusan) Kanonanfall med onetouchpass som till slut friställer Djuka.
7-2 60min Djuka (Dusan) Växelspel som friställer Djuka
63min Djuka o Dusan ut Anton o Mouloud in
8-2 71min Igor (Micke) Lite tråckel centralt innan Micke tåar bollen till Igor som avslutar kliniskt.
72min tobbe, igor o Per ut. marco,Erik o Philip in